Liverpool klopt Chelsea na strafschoppen en verovert eerste FA Cup sinds 2006

Liverpool heeft zaterdag voor de achtste keer in de clubgeschiedenis de FA Cup gewonnen. De ploeg van coach Jürgen Klopp was in de finale op Wembley na strafschoppen te sterk voor Chelsea.

Zowel in de reguliere speeltijd als in de verlenging werd niet gescoord in Londen, waardoor een strafschoppenreeks de beslissing moest brengen. Daarin was Liverpool met 7-6 de sterkste. Liverpool veroverde de FA Cup voor het eerst sinds 2006. Eerder wonnen ‘The Reds’ de Engelse beker in 1965, 1974, 1986, 1989, 1992 en 2001.

Eerder dit seizoen troffen Liverpool en Chelsea elkaar ook in de finale van de League Cup. Toen draaide het na 120 doelpuntloze minuten eveneens uit op strafschoppen, die Liverpool toen na een bloedstollende serie met 11-10 won.

Liverpool kreeg na ruim een half uur spelen wel een domper te verwerken, toen Mohamed Salah met een blessure het veld moest verlaten. Het is nog niet bekend hoe ernstig de kwetsuur van de Egyptenaar is. Liverpool speelt over exact twee weken de Champions League-finale tegen Real Madrid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *